Gyakran ismételt kérdések

KEDVES LEENDŐ LAKÓINK!

 

A felénk irányuló nagymértékű érdeklődés okán összeállítottunk egy listát azon kérdésekből és a rájuk adott válaszokból, amelyek az Önök számára is megkönnyíthetik az általunk nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos tájékozódást.

a) Mik a Rege Nyugdíjasházba való bekerülés feltételei?

Intézményünk szeretettel fogad minden 75 év feletti lakót, aki a honlapunkról letölthető felvételi kérelmet kitöltötte és aláírta, valamint rendelkezésre bocsájtja az egészségi állapotát bemutató teljes körű egészségügyi dokumentációt annak érdekében, hogy az egyéni igényeinek és szükségleteinek megfelelően a tőlünk telhető legmagasabb szintű ellátást nyújthassuk számára.

b) Mik a Rege Nyugdíjasházba való bekerülést kizáró okok?

Szenvedélybetegeket, valamint súlyos pszichiátriai betegségben szenvedőket sajnos nem áll módunkban fogadni.

c) Külföldi állampolgár is beköltözhet-e?

Természetesen, a Rege Nyugdíjasház szeretettel várja külföldi állampolgársággal rendelkező lakóit is.

d) Az intézmény nyugdíjasház, vagy idősek otthona?

Intézményünk prémium szolgáltatásokat nyújtó nyugdíjas apartmanházként funkcionál.

e) Tömegközlekedéssel is megközelíthető az intézmény?

Természetesen, intézményünk a Széll Kálmán térről induló 22, 22A , valamint a 222-es autóbusz segítségével könnyen megközelíthető, épületünk közvetlenül a Dénes utcai autóbuszmegálló mellett található.

g) Van e várólista a Rege Nyugdíjasházba való bekerülés tekintetében?

Jelenleg lakrészeink még korlátozott mértékben rendelkezésre állnak, de a fokozott érdeklődésre való tekintettel érdemes mihamarabb elindítani a felvételi folyamatot.

h) Mi a garancia arra, hogy a beköltöző élete végéig az általa kiválasztott szobában maradhat?

Lakóinkkal beköltözésükkör egy, a kiválasztott szoba számát és paramétereit tartalmazó szerződést kötünk, amely feltételei garantálják azok élethosszig tartó használatának jogát. Fontos megjegyezni azonban, hogy a szobák használati joga nem örökíthető tovább.

j) Mekkorák a rendelkezésre álló lakrészek?

Kínálatunkban jelenleg 22 m2-es, 33 m2-es valamint 44 m2-es, erkélyes illetve erkély nélküli lakrészek szerepelnek. Minden lakrész bútorozott, televízióval és hűtővel felszerelt, külön, toalettel valamint akadálymentes fürdőszobával rendelkezik.

k) A lakhatási szolgáltatások mellett milyen gondozási szolgáltatásokat tud nyújtani az intézmény?

A Rege Nyugdíjasházban saját intézményi orvos, pszichiáter, 24 órás nővérszolgálat, elektromos nővérhívó rendszer, gyógytornász és dietetikus áll a lakók rendelkezésére. Szakorvosi vizsgálatok esetén betegszállítást külön térítési díj ellenében biztosítunk.

l) Megvásárolhatóak e a lakrészek?

Intézményünkben nem lehet lakrészeket vásárolni, határozott és határozatlan időre szóló használati jogot kínálunk leendő lakóink számára.

m) Korlátozza-e bármi lakóinkat a szabad mozgásban?

Az aktív és szabad időskor elvét vallva lakóinkat semmilyen külső körülmény nem korlátozza szabadságukban. Fizikai és szellemi állapotuk függvényében mindennapjaikat a már megszokottaknak megfelelően tölthetik. Szabadidőszervező munkatársaink pedig gondoskodnak a lakóink számára igénybe vehető szabadidős programokról, amelyek térítésmentesen állnak lakóink rendelkezésére.

n) Van-e konyha lakóink szobájában?

A hatályos tűzvédelmi szabályozás és lakóink biztonsága érdekében a konyha nem képezi a rendelkezésre álló szobák felszereltségét. De erre nincs is szükség, hiszen lakóink teljes ellátásban részesülnek.

o) Van-e lehetőség a szabad vallásgyakorlásra?

Természetesen. Lakóink a beköltözéskor önkéntes jelleggel nyilatkozhatnak felekezeti hovatartozásukról. Intézményünk szívesen nyújt segítséget a vallási előírások szerinti étkezésben is.

p) Kistestű háziállat tartására van lehetőség?

Magyarország egyik első nyugdíjasházaként – a Házirendünkben foglalt feltételek betartása és betartatása mellett – szeretettel várjuk lakóink házikedvenceit is intézményünkben.

q) Családja, barátai meglátogathatják-e Önt a Rege Nyugdíjasházban?

Természetesen, saját szobájában minden lakónk fogadhat látogatókat. Emellett éttermünkben, valamint közösségi szobáinkban is lehetőség van a vendégek fogadására, családi ünnepségek tartására egyaránt.

Bármely egyéb felmerülő kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Kapcsolat

Rege Residence – Szépkorúak Otthona  

1021 Budapest, Pálos u. 2.

+36 30 446 1727

info@regeresidence.hu 

Hírlevélre feliratkozás

A feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és email címét!

Írjon nekünk

REGE LOGÓ FEHÉR-02