Az időskor nem azt jelenti, hogy fel kell adnunk az aktív életmódot vagy a sportolás örömét. Épp ellenkezőleg, az egészségmegőrzés és a vitalitás fenntartása érdekében fontos, hogy rendszeresen mozogjunk és aktív életet éljünk.

Lehet, hogy a testünk és az elménk nem működik olyan gyorsan, mint korábban, és néha egészségügyi kihívásokkal is szembe kell néznünk, illetve azt is el kell fogadnunk, hogy a fizikai képességek az idő múlásával megváltoznak, és egyre nehezebbé válik megtenni olyan dolgokat, amelyek korábban nem okoztak nehézséget. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy időskorban is kulcsfontosságú a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód fenntartása. Ez segíthet megelőzni a mentális és fizikai állapot romlását, valamint javíthatja az energiaszintet, az izomzatot és az egyensúlyt, ezáltal idős korban is megőrizhetjük mozgékonyságunkat.


A Rege Residence Szépkorúak Otthonában számos sportolási lehetőséget kínálunk, hogy segítsünk felfedezni a mozgás örömét és az egészségmegőrzés fontosságát.

Több, mint sport – az egészséges életmód kulcsa


A sportolás nemcsak a fizikai egészségre van pozitív hatással, hanem számos más területre is kiterjed. Az aktív életmód segíthet megelőzni vagy kezelni az elhízást, a cukorbetegséget, a szív- és érrendszeri betegségeket, valamint javíthatja a mentális egészséget és csökkentheti a stresszt. Emellett lehetőséget nyújt a társas kapcsolatokra. Az együtt töltött idő, legyen az egy csoportos séta, egy edzés, vagy egy sportesemény, alkalmat teremt a beszélgetésekre és közös nevetésekre. Újra felfedezhetjük, hogy milyen kellemes és értékes az idő, amit új barátainkkal töltünk el sportolás vagy egyéb aktív tevékenységek közben.


Biztonságos sportolás, szakképzett személyzettel


Az otthonunkban minden sporttevékenységet szakképzett személyzet és gyógytornász felügyel, akik segítenek a résztvevőknek az edzések megfelelő végrehajtásában. Nemcsak az edzések alatt, hanem azok előtt és után is nyitottak vagyunk a lakók kérdéseire és segítségkérésére. Az egyéni igényeknek és korlátoknak megfelelően személyre szabott programokat kínálunk, hogy mindenki biztonságban és örömmel sportolhasson.


A sportolás öröme mindenki számára elérhető


Attól függően, hogy valaki milyen egészségi állapotban van, vagy milyen mozgásképességgel rendelkezik, különböző alternatívákat biztosítunk a sportolásra. Például, ha valaki korábbi sérülések vagy fájdalmak miatt nehezen végzi el a hagyományos gyakorlatokat, akkor gyógyfürdő terápián is részt vehet, hiszen ez a módszer kíméletes és hatékony megoldást nyújthat az ízületek és izmok megmozgatására. A gyakorlott sportolóknak emellett számos egyéb testmozgást és csoportos aktivitást kínálunk. Gyógytorna, tai-chi, chi-kung, jóga, pilates, gerinctorna ,spinning, aerobik, asztalitenisz, nordic walking, ezek mind elérhetőek a lakók számára.

Az otthonunkban rengeteg lehetőség vár mindenkit, hogy felfedezze azokat a tevékenységeket, amelyek valóban izgalmas pillanatokkal töltik meg a napjait. Nemcsak sportolási lehetőségek, hanem számtalan program, rendezvény, kirándulás, könyvklub és különböző képzőművészeti tevékenységek állnak rendelkezésre. 

Jöjjön, csatlakozzon hozzánk, és élvezze az életet egy olyan közösségben, ahol minden nap lehetőség van arra, hogy új dolgokat tanuljon, új embereket ismerjen meg, és élményekkel gazdagítsa az életét.