Gyakran ismételt kérdések

A felénk irányuló nagymértékű érdeklődés okán összeállítottunk egy listát azon kérdésekből és a rájuk adott válaszokból, amelyek az Önök számára is megkönnyíthetik az általunk nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos tájékozódást.

Kérdések és válaszok

Mik a Rege Nyugdíjasházba való bekerülés feltételei?

Intézményünk szeretettel fogad minden 75 év feletti lakót, aki a honlapunkról letölthető felvételi kérelmet kitöltötte és aláírta, valamint rendelkezésre bocsájtja az egészségi állapotát bemutató teljes körű egészségügyi dokumentációt annak érdekében, hogy az egyéni igényeinek és szükségleteinek megfelelően a tőlünk telhető legmagasabb szintű ellátást nyújthassuk számára.

Mik a Rege Nyugdíjasházba való bekerülést kizáró okok?

Szenvedélybetegeket, valamint súlyos pszichiátriai betegségben szenvedőket sajnos nem áll módunkban fogadni.

Külföldi állampolgár is beköltözhet-e?

Természetesen, a Rege Nyugdíjasház szeretettel várja külföldi állampolgársággal rendelkező lakóit is.

Az intézmény nyugdíjasház, vagy idősek otthona?

Intézményünk prémium szolgáltatásokat nyújtó nyugdíjas apartmanházként funkcionál.

Tömegközlekedéssel is megközelíthető az intézmény?

Természetesen, intézményünk a Széll Kálmán térről induló 22, 22A , valamint a 222-es autóbusz segítségével könnyen megközelíthető, épületünk közvetlenül a Dénes utcai autóbuszmegálló mellett található.

Van e várólista a Rege Nyugdíjasházba való bekerülés tekintetében?

Jelenleg lakrészeink még korlátozott mértékben rendelkezésre állnak, de a fokozott érdeklődésre való tekintettel érdemes mihamarabb elindítani a felvételi folyamatot.

Mi a garancia arra, hogy a beköltöző élete végéig az általa kiválasztott szobában maradhat?

Lakóinkkal beköltözésükkör egy, a kiválasztott szoba számát és paramétereit tartalmazó szerződést kötünk, amely feltételei garantálják azok élethosszig tartó használatának jogát. Fontos megjegyezni azonban, hogy a szobák használati joga nem örökíthető tovább.

Mekkorák a rendelkezésre álló lakrészek?

Kínálatunkban jelenleg 22 m2-es, 33 m2-es valamint 44 m2-es, erkélyes illetve erkély nélküli lakrészek szerepelnek. Minden lakrész bútorozott, televízióval és hűtővel felszerelt, külön, toalettel valamint akadálymentes fürdőszobával rendelkezik.

A lakhatási szolgáltatások mellett milyen gondozási szolgáltatásokat tud nyújtani az intézmény?

A Rege Nyugdíjasházban saját intézményi orvos, pszichiáter, 24 órás nővérszolgálat, elektromos nővérhívó rendszer, gyógytornász és dietetikus áll a lakók rendelkezésére. Szakorvosi vizsgálatok esetén betegszállítást külön térítési díj ellenében biztosítunk.

Megvásárolhatóak-e a lakrészek?

Intézményünkben nem lehet lakrészeket vásárolni, határozott és határozatlan időre szóló használati jogot kínálunk leendő lakóink számára.

Korlátozza-e bármi lakóinkat a szabad mozgásban?

Az aktív és szabad időskor elvét vallva lakóinkat semmilyen külső körülmény nem korlátozza szabadságukban. Fizikai és szellemi állapotuk függvényében mindennapjaikat a már megszokottaknak megfelelően tölthetik. Szabadidőszervező munkatársaink pedig gondoskodnak a lakóink számára igénybe vehető szabadidős programokról, amelyek térítésmentesen állnak lakóink rendelkezésére.

Van-e konyha lakóink szobájában?

A hatályos tűzvédelmi szabályozás és lakóink biztonsága érdekében a konyha nem képezi a rendelkezésre álló szobák felszereltségét. De erre nincs is szükség, hiszen lakóink teljes ellátásban részesülnek.

Van-e lehetőség a szabad vallásgyakorlásra?

Természetesen. Lakóink a beköltözéskor önkéntes jelleggel nyilatkozhatnak felekezeti hovatartozásukról. Intézményünk szívesen nyújt segítséget a vallási előírások szerinti étkezésben is.

Kistestű háziállat tartására van lehetőség?

Magyarország egyik első nyugdíjasházaként – a Házirendünkben foglalt feltételek betartása és betartatása mellett – szeretettel várjuk lakóink házikedvenceit is intézményünkben.

Családja, barátai meglátogathatják-e Önt a Rege Nyugdíjasházban?

Természetesen, saját szobájában minden lakónk fogadhat látogatókat. Emellett éttermünkben, valamint közösségi szobáinkban is lehetőség van a vendégek fogadására, családi ünnepségek tartására egyaránt.

Maradt még kérdése?

Amennyiben fennmaradó kérdései lenne, vagy további információt szeretne tőlünk, vegye fel velünk a kapcsolatot, és szakértő kollégáink minden kérdésére válaszolnak.

A felhasználói élmény érdekében sütiket alkalmazunk. Adatvédelmi tájékoztató