Szeretnénk bemutatni egy különleges és hűséges tagját közösségünknek. Négylábú barátunk, aki rendszeresen ellátogat hozzánk és örömmel tölti meg otthonunk minden sarkát: Polli, a segítőkutya.

Polli a „nagy fekete” terápiás kutya

Polli nem csupán egy átlagos kutya. Ő egy kiképzett segítőkutya, aki nem csak kedves, de rendkívül érzékeny és figyelmes is. Polli személyisége és kiképzése lehetővé teszi számára, hogy érzékelje és megértse az idősek szükségleteit. Ő intuitív módon képes reagálni az érzelmi változásokra, és azonnal megtalálja a megfelelő módját annak, hogy segítse az otthon lakóit. A terápiás kutyák különleges képességei révén Polli segít csökkenteni a szorongást és stresszt, emellett képes az idős emberek aktivitásának fenntartására, amellyel megelőzhetőek a mentális zavarok kialakulása is.

Hogyan segít még a kutyaterápia?


A kutyaterápia – Polli közreműködésével – a lakók számára olyan élményt nyújt, amely nemcsak szórakoztató és kellemes, de gyógyító hatással is bír. Olyan értékes módszer, amely segít javítani az idősek fizikai, mentális és érzelmi állapotát.
Polli képes észlelni és reagálni azokra az érzelmi változásokra, amelyek lakóinknál gyakran előfordulnak. Továbbá segítséget nyújt az időseknek a szociális izoláció elleni küzdelemben, ösztönözve a társas kapcsolatokat és a közösségben való részvételt. Szinte minden lakónk nyitott a terápiára, hiszen a Pollival töltött idő kötetlen és valódi boldogságot és kikapcsolódást hoz az életükbe.Milyen eredményeket látunk Polli látogatásának köszönhetően?

Mentális frissesség: A játék Pollival serkenti az agyműködést, segíti az emlékek felidézését, valamint elősegíti a kognitív aktivitást. A terápia közben sokakban emlékeket ébreszt a Polli jelenléte és boldogan osztják meg velünk kedves történeteiket.

Érzelmi boldogság: A lakók megtapasztalják a feltétel nélküli szeretet és figyelem erejét. Olyan önzetlen barátra találnak, akinek célja, hogy mindig mosolyt csaljon a résztvevők arcára.

Fizikai aktivitás: Könnyed játékokkal és feladatokkal igyekszünk támogatni az otthon lakóinak egészségét és aktív életmódját. Olyan cselekvésre buzdítjuk a résztvevőket, amelyek nem csak szórakoztatóak, de fizikailag is megmozgatják őket és segítenek fenntartani a kézügyességet és a finommozgásokat.

Szociális kapcsolatok: A kutyaterápia segít az új szociális kapcsolatok kialakításában és a meglévő kapcsolatok megerősítésében. Polli barátságos viselkedése ösztönzi az otthon lakóit az aktív részvételre és a közösségbe való beilleszkedésre.

Kommunikáció fejlesztése: A kutyaterápia segíthet a kommunikáció fejlesztésében a demens lakók számára is. A kutyákkal való interakció segíthet az érintetteknek kifejezni érzéseiket, javítva a verbális és nem verbális kommunikációt.


A rendszeres látogatások révén Polli és az otthon lakói között kialakuló kötelék egy olyan különleges kapcsolat, ami az egész közösséget összekovácsolja, létrehozva egy olyan környezetet, ahol a szeretet és a megértés mindennapi valóság.

Reméljük, hogy Polli látogatásai még sok-sok mosollyal, szeretetteljes pillanattal ajándékozzák meg a Rege Residence lakóit. Polli, a kutyaterapeuta, egy valódi kincs, aki fontos tagjává vált közösségünknek. Örömmel várjuk minden alkalommal és köszönjük az eddigi munkáját, ami nagyon sokat jelent nem csak az intézményünk, hanem a lakóink számára is.