Az otthon falai közt már zajlik a húsvéti készülődés. Valami egészen különleges hangulat járja át az intézményt, mert érezhetően hozzánk is megérkezett a tavasz és ezzel együtt a vidám jókedv is.

Hogyan készülünk a húsvéti ünnepekre?

A kézműves foglalkozásokon mindenki kibontakoztathatja kreativitását és ügyességét. A húsvéti tojás díszítése éppolyan fontos része az ünnepi készülődésnek, mint a papírból készült dekorációk elkészítése. Minden lakó, aki kedvet érez részt venni ezeken a foglalkozásokon, saját alkotásával járulhat hozzá az otthon ünnepi hangulatának megteremtéséhez.

Megemlékezünk az ünnep egyházi jelentéséről és a népszokásokról is, hogy mindenki számára mélyebb értelmet kapjon az ünnepi készülődés. A beszélgetések erős érzelmeket és nosztalgikus élményeket indít meg az emlékezés. Megosztjuk egymással korábbi családi szokásainkat, emlékeinket és történeteinket is, amivel tovább erősítjük az otthonban élő közösségünket és közelebb érezhetjük magunkhoz szeretteinket.

Nem csak a lakók, mi is mindent megteszünk, hogy maradandó legyen az ünnep!

Sokszínű programmal készülünk. Az ünnepi előadások, zenés-táncos műsorok és közös játékok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az otthon falai között különleges módon éljük meg az ünnepeket.

Az otthon szívét a gondozók alkotják, akik minden apró részletre odafigyelnek, hogy a lakók boldogsága és kényelme mindenek felett álljon. Ők azok a figyelmes segítők, akik mosolyukkal és törődésükkel megédesítik a lakók életét. Az ünnepi időszakban különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden lakó számára megteremtsük az otthon meleg és családias légkörét.

A konyhán is már az ünnepi menü összeállítása zajlik. Az aprólékos tervezés során olyan fogások kerülnek a menübe, amelyek a hagyományokat követik, ugyanakkor a lakók egyedi kéréseit és igényeit is figyelembe veszi.

A családtagokat is szeretettel várjuk

Nálunk minden biztosított ahhoz, hogy a lakók a családtagokkal együtt tölthessék az ünnepeket. Örömmel invitáljuk őket, hogy élvezzék az otthonunk nyugalmát és kényelmét. 

Sétálhatnak a gyönyörű kertben, ahol a virágok színpompája és a friss levegő felpezsdíti a délutánokat. De együtt élvezhetik a séfünk által összeállított finom falatokat és a társalgóban töltött kellemes beszélgetéseket.

Emellett számtalan lehetőség adódik, hogy az együtt töltött idő békésen, nyugalomban teljen és a családtagok is otthon érezzék magukat a Rege Residence Szépkorúak Otthonában. Minden családtagot szeretettel várunk!

A Húsvét üzenete

A húsvét üzenete, az újjászületés és a megújulás ebben az időszakban különösen hangsúlyossá válik. Ez mindannyiunk számára inspiráló lehet, hogy új lendülettel éljük meg az élet szépségeit nemcsak az ünnepi időszakban, hanem az azt követő hétköznapokban is.