Az idén különleges eseménnyel ünnepeltük meg az adventi gyertyagyújtás kezdetét, amely meghittséggel és ünnepi fényekkel töltötte meg az otthon minden szegletét. Ünnepségünk során nem csupán a gyertyagyújtás állt a fókuszban, hanem olyan emlékezetes programokkal igyekeztünk megtölteni a napot, melyekre jó szívvel emlékezhet majd vissza minden meghívott vendégünk.

Az ünnepi program

Az esemény kezdetén egy rövid ünnepi műsorral készültünk a vendégeknek. Dr. Nagy Viktor, az otthon főigazgatója nyitotta meg az estét. Szavai a karácsony közeledtének fontosságát hangsúlyozták, kiemelve ezen időszak valódi értékeit.
Ezután következett Dr. Dobszay Benedek, ferences szerzetes előadása, aki mélyreható gondolatokkal szolgált az adventi időszakról. Szavai arra ösztönözték a hallgatóságot, hogy a karácsonyi készülődés során kerítsenek időt a belső békéjük megtalálására és az egymás iránti szeretet, támogatás és megértés megerősítésére.

Az adventi gyertyagyújtás pillanata

A beszédek után elérkezett a gyertyagyújtás pillanata. Az impozáns adventi koszorú négy gyertyája méltóságteljesen ragyogott az ünnepi díszek között, arra várva, hogy az első gyertya ragyogása betöltse az otthon szívét melegséggel.
Igazán meghitt pillanat volt, ahogy a gyertya lángjának meggyújtásával életre kelt a fény a lakók szívében is.A karácsonyi kórus mindenkit elkápráztatott

Az ünnepi hangulat tovább fokozódott, amikor a tehetséges karácsonyi kórus dallamai felcsendültek. A gyönyörű énekek az egész termet csodás pillanatokkal töltötték meg és láthatóan mindenkit megérintettek. Magával ragadó előadás volt, ahol az ünnepi zene varázsában mindenki együtt érezhette a karácsony varázslatos erejét.

Ünnepi ízek és finomságok

A karácsonyi hangulat megteremtéséhez nem hiányozhatott a fűszeres forralt bor és a finom házi bejgli, melyet kitűnő szakácsunk frissen készített. Igyekeztünk mindent megtenni, hogy az ünnepi ízek tovább fokozzák az est varázsát és vendégeink számára is felejthetetlen emlék legyen az esemény minden mozzanata.

Kézműves karácsonyi vásár

A karácsonyi vásár keretein belül bemutattuk a 2. kerületi fogyatékkal élő kézművesek alkotásait. A résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy az egyedi, kézzel készült ajándékokat megcsodálják, illetve megvásárlásukkal támogassák a hátrányos helyzetű tehetségeket.

Az adventi gyertyagyújtás a Rege Residence Szépkorúak Otthonában nem csupán egy ünnepi alkalmat jelentett, hanem egy olyan eseményt, amely mélyebb összetartozást és szeretetet hozott az otthon falai közé. A rendezvény során átélt emlékezetes pillanatok örömmel töltötték meg a szívünket, és bízunk benne, hogy ezt minden vendégünk hasonlóképp érezte. Otthonunkban most egy kis ünnepi fény ragyogott fel, és hisszük, hogy hétről hétre minden egyes gyertya tovább erősíti ezt a fényességet.