Gyógytorna

A gyógytornának kiemelt szerepe van a mozgásképesség, a fizikai aktivitás és az önellátás minél hosszabb ideig történő megőrzésében, illetve ezen képességek sérülése esetén a gyors helyreállításban.

A Rege Residence Szépkorúak Otthonában csoportos és egyéni gyógytorna kezelések állnak az Önök rendelkezésére.

  • Csoportos tornák (8-10 fős csoportokban)

A csoportos tornák igénybevétele előzetes anamnézis felvétel és a gyógytornász funkcionális vizsgálata alapján történik.

  1. Mozgásszervi problémák esetén:

Gerinctorna

A csoporttorna során gerincmobilizáló gyakorlatokkal, a gerinc stabilitásáért felelős törzsizomzat erősítésével és a megrövidült izmok nyújtását célzó komplex gyógytorna gyakorlatokkal javítjuk a gerinc funkcionális állapotát.

Csípő-térdtorna

Ez a csoporttorna ajánlott az arthrosisos (kopásos) csípő- térdízületi fájdalommal küzdők számára, illetve a térd- csípőízületi műtéteket követő késői rehabilitációs szakban.

Nyak-válltorna

Nyaki gerinc- vállízületi krónikus fájdalmak, valamint ízületi mozgásbeszűkülés esetén ajánlott.

Osteoporosis (csontritkulás) torna

Testtartásjavító gyakorlatokkal, egyensúlyfejlesztéssel javítjuk a csontritkulással küzdők állapotát. A csoporttornán való részvétel prevenciós céllal is ajánlott.

  1. Cardiopulmonális problémák esetén

(szív-keringési rendszer betegségei, tüdőbetegségek)

Keringésjavító gyakorlatok-légzőtorna

Infarktus utáni rehabilitációs program

Koordináció és egyensúlyfejlesztő gyakorlatok

  • Egyéni gyógytorna kezelések

Orvosi diagnózis és elrendelés alapján a gyógytornász funkcionális vizsgálatát követően egyéni kezelési terv és terápiás cél felállítása történik, az egyéni sajátosságok maximális figyelembevételével, egyénre szabottan.

Műtéteket követő gyógytorna rehabilitációs program

Ortopédiai, traumatológiai műtéteket követő rehabilitáció (pl. csípőTEP, térdTEP beültetését követően, combnyaktörés, csípőtáji törések után)

A mozgásszervi műtéteket követő korai postoperatív szakban kiemelten fontos a korai mobilizáció, a szövődmények (thrombosis, tüdőgyulladás, felfekvések) elkerülése érdekében. Az ízületi mozgásterjedelem javítása és a legyengült izmok célzott erősítése által a funkció mielőbbi helyreállítása a cél. Az egyéni kezelések során a helyes segédeszközhasználatot ( járókeret, könyökmankó, támbot) is megtanítjuk Lakóinknak.

Stroke utáni egyéni gyógytorna kezelés

A stroke utáni rehabilitációban  a mozgásképesség mielőbbi helyreállítása a cél. Ezt a legyengült izmok célzott erősítésével, az izomegyensúly helyreállításával, egyensúly- és koordinációfejlesztéssel érjük el.

Elesett, legyengült állapotokban egyéni gyógytorna

  • Cardiotúrák, túrák vezetése

A környező hegyekben lévő tanösvényeken, kijelölt túraútvonalakon gyógytornász által vezetett túrák, cardiotúrák szervezése.

Cardiotúrák célja: pulzuskontrollált mozgás a túrázás során. A pulzusszám biztonságos tartományba, úgynevezett tréningzónába történő megemelésével ér el pozitív hatást, javítva a szív koszorúsereinek állapotát, segítve a szív hatékonyabb, egészséges működését.

 

Kapcsolat

Rege Residence – Szépkorúak Otthona  

1021 Budapest, Pálos u. 2.

+36 30 446 1727

info@regeresidence.hu 

REGE LOGÓ FEHÉR-02

Írjon nekünk!